Nyheder

Afstamningen er i orden

Galla: Den unge amatørrytter, Mikkel Johansen, havde en fin sæson i fjor. Det har udmøntet sig i to nomineringer ved Hestesportens Galla på lørdag.

Med den tidligere jockey og træner Jesper Johansen som far og den nuværende træner Susanne Johansen som mor. Krydret med at topjockey Jacob Johansen er hans onkel, så må man sige at “afstamningen” er i orden hos en af dansk galopsports nye talenter Mikkel Johansen.

Den 22-årige amatørrytter havde en fin sæson 2019, hvor det blev til to sejre og flere placeringer i 18 ridt. Begge sejre blev vundet på Tine Hansen-trænede Forever Romance.

Tagula-datteren Forever Romance (til venstre) vinder her for Mikkel Johansen. Foto: Burt Seeger.

–  Jeg er rigtig glad for begge nomineringer. Tror dog det bliver svært at slå Lea Olsen som årets amatørrytter, med alle de sejre hun har vundet.

–  Jeg startede i efteråret 2017 med at ride lidt for Tine Hansen. Sidenhen er jeg blev ansat hos hende. Derudover passer jeg mine studier. Jeg læser til erhvervsøkonom på Københavns Business School, fortæller Mikkel Johansen.

Det er blevet til tre sejre i den toårige karriere hidtil. I 2018 kom karrierens første på Very Special og i fjor altså to sejre på Forever Romance

–  Mine ambitioner er at vinde lidt flere sejre i år. Så må vi se om jeg kan udfordre Lea Olsen i kampen om amatørchampionatet på Klampenborg Galopbane.

–  Jeg har hele mit liv været med mine forældre ude på banen og altid været interesseret i galopheste. Jeg tror ikke jeg satser på at komme i lære som rytter, men synes det kunne være meget sjovt at prøve at træne en hest.

Karrierens første sejr blev vundet i 2018, med Tine Hansen-trænede Very Special. Foto: Burt Seeger.

Dem er Mikkel Johansen oppe imod

Nominerede som “Årets amatørrytter”:

Lea Olsen. 67 ridt (15-15-7)

Lisa Lindbjerg. 27 ridt (1-6-2). Foto: Hesselborg Foto.

Nominerede som “Årets komet” :

Susanne Lyseng vandt fire sejre i 2019. Her vinder hun på Sandie Kjærs Brocco på Fyn. Foto: Gorm Foto.

Victoria Larsen havde en sejr i Danmark i 2019, samt to sejre i udlandet. En af dem var ved det “uoficielle” VM i Abu Dhabi. Foto: Erika Rasmussen.