Nyheder

Det har været ligesom en drøm

Med en sejrsprocent på hele 32, så har sæsonen 2019 været fantastisk for Klampenborg træner Inge Mette Dejgaard. Det har resulteret i en nominering indenfor kategorien “Årets træner”, som er sponsoreret af Equitop.

Tre trænere er nomineret i kategorien “Årets galoptræner” ved Hestesportens Galla lørdag den 18. januar i Aarhus. Det er de to største galoptrænere i Danmark Bent Olsen og Marc Stott, med omkring henholdsvis 50 og 40 heste i træning. Det tredje er den “lille” træner Inge Mette Dejgaard. Hun har haft “Domino” stalden på Klampenborg Galopbane siden 1977 0g har kun haft seks heste i træning i 2019.

Det gav 12 sejre i kun 38 starter og en flot indtjening på 431.438 kroner

–  Det hele fungerede som det skulle i 2019 og der var ingen afbræk for nogle af hestene. Jeg har haft Rafael De Oliviera til at ride hestene i træningsarbejderne og i løb, og det har været rigtig godt, fortæller Inge Mette Dejgaard, som også var nomineret i 2008.

Lord Of Dublin som ejes af lone Kaj-Nielsen havde et forrygende 2019, med tre sejre. Foto: Burt Seeger.

–  Jeg blev rigtig glad for nomineringen og synes det er et kæmpe skulderklap. Det har været ligesom en drøm. Fra midt i august og resten af sæsonen, var vores heste med helt fremme hver gang. Desuden var vi heldige sidste løbsdag, at vi vandt to af de løb der gik igennem,  fortæller den rutinerede træner, som vandt otte sejre indenfor de sidste 11 løb, staldens heste deltog i. Jeg tror dog det bliver svært at vinde. Bent Olsen vandt jo Svensk Derby, som en dansk træner ikke har gjort i mange år, og Marc Stott havde også en flot sæson.

Heart Of Stone, som ejes af Marianne Halberg, indfriede i 2019 nogle af de forventninger der er til Showcasing-sønnen.

Inge Mette Dejgaard er især kendt for at være specialist i at få ældre heste til at opblomstre og det må siges at lykkedes til fulde i 2019. Nu otteårige Lord Of Dublin havde karrierens bedste sæson, med tre sejre og en indtjening på 153.760 kroner og står i sit livs højeste tal på 86. Nu femårige Heart Of Stone vandt fire sejre og indløb 148.768 kroner og står med et tal på 83. Også Easter Surprise leverede sit bedste, ved at vinde tre sejre.

–  Jeg har desuden fået Xanthippe i træning. Bent synes ikke den fungerede og Lone Kaj-Nielsen har flyttet den over til mig. Pull In Carlras forsøges igen efter nogle muskelproblemer. Derudover har jeg en toårs moderlivsimport. To andre har spurgt om plads, men jeg ved ikke om det bliver til noget.

Desværre kommer Inge Mette Dejgaard ikke til Gallaen, da hun de kommende uger er på skiferie i Østrig.

De øvrige nominerede som “Årets træner”

Bent Olsen. Indtjening omkring 2,8 millioner kroner i Danmark. Fik 34 sejre i 206 starter. Største sejre i Danmark: Auktionsløb, Dansk Oaks, Dansk 2000 Guineas og Jydsk Derby.

Marc Stott. Indtjening omkring 1,8 millioner kroner i Danmark. Fik 23 sejre i 106 starter. Største sejre i Danmark: Dansk Derby, Vinterfavoritternes Ærespræmie, Mowerinaløb og Danish Jockey Club Cup.