Nyheder

Flemming peger på Gordon

Flemming Jensen har Gordon Dahl som favorit til prisen som årets træner ved Trav- og Galopsportens Galla på lørdag. Og så »fatter han ikke en skid« af en anden nominering.

Galla: Juryens stemmer er afgivet og der er nu kun at vente til på lørdag, hvor vinderne ved Trav- og Galopsportens Galla bekendtgøres.

Flemming Jensen har en andel i tre af kategorierne idet han er nomineret med Slide So Easy (Årets ældre hest) og som både Årets Træner og Årets Kusk.

Bliver Slide So Easy årets ældre hest?

»Det synes jeg at der må være en reel chance for. Når man tænker på, hvad han har lavet i forhold til de andre, så synes jeg han rækker over dem,« siger Flemming Jensen.

Hvilke indtryk står klarest for dig i Slide So Easys 2019-sæson?

»Det er to sejre som stikker lidt ud. Det ene var gulddivisionen (23. juni i Kalmar, red.), hvor Slide sad langt nede, kom spurtende og vandt. Det var klart en af de bedste præstationer. På dansk grund var det nok sejren i derbyweekenden, hvor den løb 1.10,2. Det var den hurtigste tid i Danmark i år, og hesten var helt overlegen. Og så selvfølgelig det den lavede i USA. Det er nok de tre bedste præstationer hesten har lavet i 2019.«

Slide So Easy og Flemming Jensen på æresrunde efter sejren i Mesterskab for Danmark. Foto: Burt Seeger

Kan det komme på tale med en tredje USA-tur, hvis der skulle komme en invitation?

»Vi er kommet så langt, at det nu er hesten som bestemmer selv, men hvis man mener, at Slide til den tid stadig er bedst i Danmark, så skal jeg bestemt ikke stå her og sige, at vi ikke kommer. Det er jo en hård hest og den klarer rejserne fint. Den kom hjem fra USA i fin forfatning, så jeg vil ikke sige hverken ja eller nej,« siger Flemming Jensen.

»Gordon er min favorit«

Med hensyn til årets træner-kategorien har Flemming Jensen et godt øje til Aalborg-kollegaen Gordon Dahl.

»Der er jo hård konkurrence i den kategori. Steen Juul er altid med og han har endnu engang gjort det fantastisk. Det specielle er, at Gordon Dahl er med her. Han har næsten ikke lavet en fejl i 2019 og har vundet flere storløb. Han er min favorit og samtidig er det godt for sporten, at han kan lave så store resultater, også for Stutteri Disney som står bag det. Det, at man kan investere og komme helt til tops, er godt for alle, og måske kunne det inspirere flere til at lave det koncept. Det ville løfte sporten, så det håber jeg at mange vil tænke over,« siger Flemming Jensen idet han tilføjer om nomineringen årets kusk:

»Det fatter jeg ikke en skid af. Jeg synes ikke, at jeg er nogen god kusk i forhold til træner. Jeg synes, at der er mange flere kuske, der gør det bedre end jeg.«