Nyheder

Gallaprofil: Lars Munk

Aarhus-amatøren Lars Munk har haft en flot sæson med en høj sejrsprocent og et danmarksmesterskab for amatørkuske. Det har udløst en nominering til Trav- og Galopsportens Galla.

Vi starter med reglerne for kategorien “årets amatørkusk”: For årets kusk, årets træner, årets amatørkusk, årets amatørtræner og årets monterytter gælder det, at den nominerede skal have dansk licens – og kun resultater opnået med dansk licens tæller. Resultater opnået i Danmark vægtes, men resultater opnået i udlandet tæller også med.

Lars Munk har i sæsonens løb vundet ni gange i 50 starter. Herudover ni andenpladser, tre tredjepladser og en indtjening på lige knap 100.000 kr. Sejrsprocenten er 18%, og alle disse tal er personlige rekorder for Lars Munk, som – ikke helt overraskende – er godt tilfreds med sæson 2019.

– Det har været en fantastisk sæson. Især når man tænker på, at vi kun har tre heste i stalden. Bortset fra sejren på Bornholm i DM, så har jeg vundet løbene med mine egne heste, og det håber jeg da lidt, at gallajuryen lægger vægt på, når de skal give point, indleder Lars Munk, som står foran en stor og spændende opgave i 2020. Den aarhusianske amatørkusk er nemlig udtaget til VM for Amatørkuske i USA.

Og langt væk har Lars Munk aldrig været iført køredragt før.

– Nej, jeg har kørt Nordisk Mesterskab for 15 år siden i Harstad langt oppe i Norge og FEGAT Cup i Kiev i Ukraine sammen med Bitten Jensen for godt 10 år siden. Men USA har jeg aldrig kørt løb i, og det bliver en kæmpe oplevelse.

– De kører jo på en noget anden måde derovre, end vi er vant til i Europa. Men vi allierer os med Rene Sejthen, som jo har arbejdet med trav i USA i mange år efterhånden. Vi tager derover nogle dage i forvejen, men jeg må hellere finde en amerikanersulky herhjemme, så jeg kan træne lidt, lyder det med et grin fra Lars Munk.

Spændende fremtid for Jydsk Væddeløbsbane

Lars Munk er formand for Aarhus Travklub, og er qua dén tillidspost involveret i projektet “Kongelunden”, som man kan læse mere om HER og HER. Projektet er ifølge Lars Munk gode nyheder for Jydsk Væddeløbsbane.

– Ja, det er en spændende tid for Jydsk Væddeløbsbane lige nu og de kommende år, og vi ser gode udviklingsmuligheder i forbindelse med projektet “Kongelunden”.

– Det vil give en masse synergier både inden for eventområdet, men også på det sportslige felt. Samtidig er vi fortrøstningsfulde med hensyn til en forlængelse af lejeaftalen med kommunen, lyder det fra Lars Munk, som afslutningsvist bliver bedt om at svare på, om det kan lade sig gøre at gentage den flotte sæson fra 2019?

– Jamen, det er jo derfor vi er med. Det er derfor vi bruger så meget tid på det ved siden af vores fuldtidsjobs. Måske skal vi kigge efter forstærkning i form af en løbshest mere, men jeg tror på dem jeg har, og en hest som Casino Girl har meget ugjort på travbanerne.