Nyheder

Gallaprofil: Marita Berg

Aalborg-amatøren Marita Berg debuterede som kusk i Danmark 26. august i 2019, men har på godt fire måneder imponeret så meget, at hun i slutningen af året blev nomineret som “årets komet” til Trav- og Galopsportens Galla, som afholdes på Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus lørdag 18. januar.

Vi starter lige med reglerne for kategorien “årets komet”: For årets komet gælder det, at den nominerede skal have dansk licens – og kun resultater opnået med dansk licens tæller med, samt at den nominerede højst kan fylde 35 år i det år præstationerne er begået.

Marita Berg er årgang 1989, og kører på dansk licens, selv om hun er norsk statsborger. Hun er nomineret som “årets komet” sammen med Lunden-amatøren Nanna Nielsen og Aalborg-jockeyen Nicklas Korfitsen.

Nomineringen sker på baggrund af fem sejre, tre andenpladser og en tredjeplads i 15 starter og en samlet indtjening på 53.100 kr. i sin første sæson i sulkyen. Men hvordan ser Marita Berg selv på sæsonen, der er gået?

– Det har været en rigtig fin sæson. Egentlig var det lidt en tilfældighed, at jeg begyndte at køre løb. Men jeg er blevet bidt af det, og det er jo gået ganske godt, lyder det ydmygt fra den 30-årige norske amatørkusk.

– Ud over mine personlige sejre med Recon, Donato Hyrdehøj og ikke mindst Fivie Barosso, så har der jo været kæmpestore oplevelser for stalden i form af primært Donatello Garbos andenplads i Derbyet og efterfølgende tur til Finland for at være med i Europaderbyet. Begge dele er minder for livet, også selv om vi var målfotoslået i Derbyet og Donatello var syg i Finland.

Nævnte Donatello Garbo er selv nomineret til gallaen, naturligvis i kategorien “årets 4-åring”, og har været en stor del af succesen for Stald Lindhardt Jensen, hvor “chefen” selv er nomineret som “årets amatørtræner”. En titel han vandt i 2018 og altså skal forsøge at genvinde i kamp mod Nykøbing Falster-amatøren Svend Aage Nielsen.

Donatello Garbo er oppe imod Dumbo, Daytona, Dortmund, Dusty Shadow og Dream Girl – og det er meget oplagt at spørge Marita Berg, om det ikke kunne være spændende at køre staldens stjerne i løb?

– Haha jo, men Donatello skal med sine mange penge fortsætte med at starte på i V75-sammenhæng, og de løb må jeg ikke køre. Så det giver helt sig selv. Mine ambitioner for 2020 er at køre en masse løb, og forhåbentlig leve op til de resultater jeg har leveret i år, lyder det afsluttende fra den norskfødte, danskbaserede potentielle kometkusk.