Nyheder

Kan blive far og Galla-vinder indenfor en uge

Galla: Ved Jægerspris på Sjælland, går den profesionelle galopjockey, Nicolaj Stott, rundt og er rigtig spændt. Hans samlever galoptræner Rikke Rohbach Bonde har termin den 21. januar og samtidig er han på lørdag ved Gallaen, nomineret som “Årets Jockey”.

 –  Der sker rigtig positive ting i mit liv lige nu og jeg glæder mig til at blive far. Rikke kan føde når som helst og derfor kommer jeg ikke med til Gallaen på lørdag. Det bliver ved kejsersnit og bliver allersenest den 21. januar. Vi ved det bliver en dreng, fortæller en spændt Nicolaj Stott.

Fynboen havde en fin sæson 2019, hvor han blev den næstmest vindende jockey i landet med 28 sejre. Kun overgået af Oliver Wilson som vandt 30 sejre.

En af sejrene kom med Bolette Rosenlund-trænede Ginmann. Foto: Burt Seeger.

–  Det betyder meget for mig at blive nomineret, da det er en stor del af mit arbejde der bliver påskønnet. Jeg er super glad for den opbakning, som Jeg har fået af både trænerne og hesteejerne i 2019. Jeg har fået lov til at ride fine fine heste.

–  Jeg har haft mange gode placeringer i 2019, men har dog ikke den store chance for at vinde på lørdag. Med flere store sejre bla. Dansk Derby, så bliver det Oliver Wilson der vinder.

Reliable Carlras vinder her Dansk Breeders Cup 2019 med en førstepræmie på 250.000 kroner, redet til sejr af Nicolaj Stott. Foto: Burt Seeger.

Bedste træningsfaciliteter i Danmark

Udover at være galopjockey driver Nicolaj Stott trænervirksomhed sammen med Rikke Rohbach Bonde. Et projekt der startede op september 2019.

– Vi er lige flyttet op hos Susanne Rosenlund ved Jægerspris. Det er et fantastisk sted med fantastiske træningsforhold. Der er en 1200 meter dirt bane. Der er en 1400 meter græsbane. Der er en walker med plads til fire heste og desuden otte folde. Jeg mener vi har de bedste træningsfaciliteter i Danmark, fortæller Stott og fortsætter

–  Vi har 12 heste i træning. Seks af dem er toåringer. Vores bedste hest er lige nu Breeders-vinderen Reliable Carlras. Også treårige Tigres Carlras, som var anden i debuten i fjor, ser spændende ud. Desuden har vi fine ældre heste som A Dream Carlras, Daurehøj Carlras og Petrushka.

Det er på papiret Rikke Rohbach Bonde som står som træner

–  Jeg kommer til at stå for det de kommende måneder. Hun er dog chefen som stadig vil være med. Jeg glæder mig til hun kommer tilbage, da vi supplerer hinanden perfekt, slutter Nicolaj Stott af.

Oliver Wilson er også nomineret som “Årets Jockey” efter en flot sæson som gav 30 sejre i 140 ridt. Højdepunktet var sejren i Macallan Dansk Derby. Foto: Burt Seeger.

Rafael De Oliviera blev den tredjemest vindende jockey i Danmark i fjor med 26 sejre. Hans største sejr i 2019 kom dog i Sverige, hvor han vandt Stockholm Stora Pris (Gr 3) med Bent Olsen-trænede Learn By Heart. Foto: Svensk Galopp.