Nyheder

Lea Olsen bliver svær at slå

Nordjydske, Maria Qvist Ladefoged, er for tredje gang nomineret i kategorien “Årets amatørtræner” til Hestesportens Galla. Med en indtjening på 171.838 kroner,  så har hun haft karrierens bedste sæson.

Nordjyden som er nu bosat på Sjælland ved Jystrup, med sin mand, håber på at tredje gang er lykkens gang.

–  Det har været min bedste sæson nogensinde. Jeg bliver da glad for en nominering og stolt af mine heste. Det er et dejligt skulderklap at få. Lea Olsen bliver svær at slå.

Det er ikke lykkedes Maria Qvist Ladefoged at vinde titlen endnu. Denne gang skal hun kæmpe imod netop Lea Olsen 30 starter (3-7-3) indtjening 171.838 kroner og Ann Charlotte K Wedsgaard 38 starter (5-3-4) 182.860 kroner.

Selv fik hun tre sejre i år i 34 starter og en indtjening på 171.838 kroner. To af sejrene kom med Moss Vale-sønnen Houdinithemagician og en med nu seksårige Sun Of A Gun.

–  Saw Box Carlras gjorde det rigtig godt med to sejre og bla. en andenplads i derbyweekenden. Desværre mistede Houdinithemagician tre løb sidst på sæsonen grundet aflysninger. Vi var også med til arrangementet i fjor. Det er en god dag og en hyggelig aften, som vi glæder os til.

Saw Box Carlras vandt to flotte sejre i 2019 og indløb 82.230 kroner. Foto: Burt Seeger.

Min mand plager mig om en hest mere

Da hun boede i nordjylland havde Marias forældre væddeløbsheste og hun hjalp med at træne dem. En af dem Bette Klavs tog hun med til Sjælland, da hun flyttede over til sin mand

–  Vi flyttede på vores gård for ti år siden. Vi har det her sammen. Jeg rider dem til dagligt, men min mand er ellers med i det hele. Vi har tre heste igen til den kommende sæson, selvom min mand plager mig om en hest mere.

Sun Of A Gun, som tidligere var hos Hanne Bechmann, var ny i stalden i 2019. Her vinder Mingun-sønnen for Lea Olsen. Sidstnævnte er netop en af Maria Qvist Ladefogeds konkurrenter ved Gallaen den 18. Januar. Foto: Burt Seeger.

Sponsor for kategorien “Årets amatørtræner” = Hermans.