Nyheder

Nomineringer til Årets Staldmand m/k

Ud over de officielle kategorier til Trav- og Galopsportens Galla, så kan trænerne indstille deres personale til titlen som ”Årets Staldmand m/k”, og i år er fire personer nomineret til denne hæder.

Dem der ofte trækker det store læs rundt omkring i de danske væddeløbsstalde er staldpersonalet. Det er dog sjældent dem, der er i rampelyset, når de heste, de ofte bruger oceaner af tid på, præsterer i løb og vinder.

Nogle få af disse kommer hvert år lidt i rampelyset, når et par stykker af dem bliver nomineret til prisen som ”Årets Staldmand m/k”.  Og en af dem kommer for alvor i rampelyset, når vedkommende bliver kaldt op på scenen på Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus næste lørdag. Sidste år vandt Louise Sørensen titlen.

I år er der fire nominerede, hvor hver af de fires trænere har motiveret indstillingen til prisen.

Træner Lillian Uglebjerg har indstillet Catharine Oestberg Christensen, og om hende lyder det bl.a.:

– Catharine er ikke født ind i sporten, men kommer udefra, så hun kender ikke forudsætningerne for at arbejde med travheste. Hun har på kort tid lært den svære kunst at passe en væddeløbshest. Hun er en ildsjæl og omdrejningspunktet i min virksomhed. Hun fortjener en hyldest for den store indsats, hun yder.

Catharina Østbjerg Christensen (tv) er forholdvis ny inden for hestevæddeløbssporten, men er allerede indstillet af sin træner Lillian Uglebjerg. Foto: Flemming Andersen.

Træner Mads Hviid Nielsen har indstillet Mai Snoger, og hun får bl.a. følgende ord med på vejen:

– Hun går 100% op i hendes pasheste, og hun overlader ingenting til tilfældighederne. Samtidigt yder hun hver dag er stort stykke arbejde, som gør, at det hele i stalden kan fungere.

Mai Snoger og Mads Hviid Nielsen efter en sejr i Odense. Foto: Gorm Johansen.

Fra succesrige Team Gordon Dahl er Paul-Erik Jensen, bedre kendt som ”Grønært” indstillet med bl.a. følgende skudsmål:

– Paul-Erik er staldens blæksprutte, der ud over pasning af Flora og Elliot ordner alt lige fra foder og spåner til det praktiske med færge, hotel og anden logistik, når staldens heste skal starte i udlandet. Han er første mand om morgenen 5.30, og han har også tjansen med fodring til natten ved 21-tiden. En virkelig kanon kapacitet.

Paul-Erik Jensen har været hos Gordon Dahl i mange år og er eneste mandlige staldmand blandt de nominerede. Foto: Ole Hindby.

Fra Team Friis er Tineke Borup indstillet med bl.a. følgende ord:

– Tineke gør et fantastisk stykke arbejde med vores heste, og især med de to meget specielle heste Evita og Chato Salløv. Hun har meget lange dage i stalden og plejer ikke kun de firbenede individer. Hun tager sig også af de tobenede og er med til at binde det hele sammen i stalden.

Tineke Borup er ud over at være bedre halvdel til Morten Friis staldens samlingspunkt. Foto: Hesselborg Foto.