Nyheder

Regnede med hun skulle give mig min pension

Galla: Den nordjydske opdrætter Jens Peter Christensen var i 2003 nomineret som “Årets Galopprofil”. Her 16 år senere er han medejer og opdrætter af Speedman, som ved Hestesportens Galla, er nomineret som “Årets 2-åring”.

Jens Peter Christensen, som driver Stutteri Poulsensminde ved Suldrup i Nordjylland, har opdrættet flere topheste igennem årene. Især huskes heste som Kateb-sønnen Hovman (indløb omkring 2,2 millioner kr), Lights Out (omkring 1,6 millioner kr.) og Superman (indløb omkring 1,3 millioner kr.).

Fælles for alle tre afkom er, at moderen er Viking-datteren Skee The Feen.

– Jeg regnede med, hun skulle give mig min pension, smiler Jens Peter Christensen og fortsætter:

–  Hun var ejet af Bechmann Racing og var kommet hjem fra Tyskland. Her havde træneren udtalt, at hun var den bedste han havde, men at hun smed dem af, og de derfor opgav hende. Hun stod ved min bror Svend i København. Først bød jeg 5.000 kroner for hende. Her sagde Bechmann nej. Jeg fik hende så for 6.000 kroner.

–  Hun vandt løb i Aalborg, selvom hun tabte begge forsko. Hun vandt fire løb for Johnny Reimer. Hun var anden i Sceptre Stakes i træning hos Flemming Poulsen.

Det var dog for alvor i avlen, at Skee The Feen slog igennem og nu er mormor til en ny tophest, nemlig Kaj Sørensen-trænede Speedman, som er efter Go Go Gadget og hendes ustartede datter Feens Red Daughter.

Speedman var en overlegen vinder af 2-Åringernes Stayerprøve på sin hjemmebane. Foto: Ole Hindby.

–  Jeg fik avlshingsten Cajun Cadet det år og fik året efter fem føl. En af dem, Feens Red Daughter, kom i træning som 3-års, men kom aldrig i løb. Hendes andet afkom er Speedman, mens jeg også har en åring efter hende gående.

Speedman er en anpartshest, som ejes af Stutteri Poulsensminde m.fl. Den trænes i Aarhus af Kaj Sørensen. Det blev til syv starter i 2019, hvor det blev til storløbssejre i Produces Stakes og 2-Åringernes Stayerprøve. Indtjeningen blev på 232.064 kroner og et handicaptal på 79.

Speedman levede op til sit navn ved sejren i Produces Stakes, da Go Go Gadget-sønnen speedede forbi alt og alle til slut. Foto: Burt Seeger.

–  Hvis man skal være reel, så synes jeg han skal vinde ved gallaen. Han har været rundt omkring og mødt de gode bl.a. på Bro Park. Breeders-starten gik lidt i skuddermudder grundet transportproblemer. Han er først født den 23. april, og jeg tror han bliver bedre som 3-åring, slutter Jens Peter Christensen af.

De øvrige nominerede som Årets 2-Åring

Marc Stott-trænede Palazzi 4 starter (2-0-1), som her vinder Vinterfavoritternes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger.

Bent Olsen-trænede New Target 4 starter (1-1-0) vinder her Auktionsløbet. Foto: Burt Seeger.

Søren Jensen-trænede Admiralty Law 2 starter (1-1-0). Vinder her Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.