Nyheder

Slår Olsen Banden til igen på lørdag?

Galla: Galoptræner Bent Olsen og datteren Lea Olsen har om nogen domineret Hestesportens Galla de senere år. Lørdag har de igen chancen for at tage flere titler.

Den mest vindende galoptræner 2019 i Danmark Bent Olsen er nomineret netop som “Årets Galoptræner”. Derudover har han heste nomineret i alle tre kategorier: Årets 2-åring, 3-åring og ældre hest.

Træner Bent Olsen har haft karrierens bedste sæson i 2019. Her vinder skimle Silverstone, som er nomineret som “Årets 3-åring” det klassiske løb Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.

Datteren Lea Olsen er nomineret som “Årets Amatørtræner” og “Årets amatørrytter”. Desuden er hun sikker på at komme på podiet, som vinder af Stormagasin Sallings rytterkonkurrence.

–  Jeg er absolut stolt af at være nomineret to gange. Ser man på statistikken over amatørrytterne, så ser det godt ud for mig. Desuden synes Jeg mine heste har haft en godkendt sæson. Jeg var godt klar over efter den flotte sæson 2018, at det ville blive sværere. Det var dog et fåtal af gange, de var udenfor pengene, fortæller Lea Olsen og fortsætter

–  Det er skønt med en fest her om vinteren, omgivet af venner, staldfolk og hesteejere, siger amatørrytteren, som har netop i den kategori har vundet titlen ti gange.

Lea Olsen vandt hele 15 sejre i 67 ridt i 2019. Her vinder hun på Birgitte Nielsen-trænede Wellington. Foto: Ole Hindby

De har gjort det enestående

De sidste otte år i træk har vinderen heddet Bent Olsen indenfor kategorien “Årets Galoptræner” og datteren Lea Olsen mener også at farmand må have en god chance igen i år

–  Jeg synes det ligger til at blive Bent igen, med alle de penge hestene har vundet. Marc Stott er dog en værdig konkurrent og de har gjort det enestående. Jeg er også stolt over de heste min far har fået nomineret og det ser fint ud. Synes det er rigtig svært at skille treåringerne Marc Stotts Queen Rouge og min fars Red Cactus. Begge har gjort det fantastisk.

Bent Olsen-trænede Red Cactus vandt i 2019 Svensk Derby. Foto: Svensk Galopp.