Nyheder

Hestesportens Galla bliver til et tv-show

På grund af coronapandemien vil Hestesportens Galla ikke blive afviklet med en fysisk fest i Hermanns i Tivoli Friheden i Aarhus til januar. I stedet produceres et tv-show, hvor alle vindere hyldes.

I januar er der tradition for, at trav- og galopsportens aktive iklædt det stiveste puds samles til Hestesportens Galla i Hermanns i Tivoli Friheden i Aarhus for at hylde den forgangne sæsons største profiler.

Men sådan bliver det ikke i 2021. Det sætter coronaen desværre en stopper for.

Sportens aktive bliver dog ikke snydt for hverken hæder eller statuetter. Det fortæller gallaarrangør Lone Kristensen.

»Da vi endnu ikke ved, hvilke coronarestriktioner der gælder til januar, har vi allerede nu valgt at ændre i gallaens koncept. Vi kan simpelthen ikke forsvare at samle et stort antal personer i Hermanns. Heller ikke selvom vi måske kunne have afviklet gallaen som et siddende arrangement med afstand mellem gæsterne. Derfor vælger vi denne gang at gøre festen virtuel,« siger hun.

Sendes på Fast Track-kanalen

I samarbejde med producenten bag Fast Track-udsendelserne, STV, er Lone Kristensen derfor gået i gang med at planlægge gallaen som et tv-show. Det skal efter planen sendes direkte på Fast Track-kanalen på den oprindelige galladato, lørdag 16. januar 2021.

»Vi etablerer et studie i Aarhus, hvor gallaværten Jan Harkamp vil guide seerne gennem udsendelsen. Her vil de 21 kategorivindere inden for både trav- og galopsporten blive udnævnt, og vi vil også stille live om til vinderne ude i landet og aflægge nogle af dem et besøg,« forklarer Lone Kristensen.

Derudover vil TV-gallaen blive krydret med forskellige indslag, hvor sportens udøvere kommer i fokus.

»Seerne vil også, som gallatraditionen byder det, få serveret et par overraskelser i løbet af udsendelsen,« siger Lone Kristensen.

Nomineringer offentliggøres 31. december

Hvem der bliver nomineret inden for de forskellige kategorier inden for henholdsvis trav- og galopsporten vil blive offentliggjort torsdag 31. december i forbindelse med løbsdagen på Jydsk Væddeløbsbane.

»De forskellige nomineringer vil i løbet af dagen blive offentliggjort i små blokke under Fast Track-udsendelsen,« afslutter Lone Kristensen.